Spinaziequiche met feta en tomaatjes header afbeelding

Spinaziequiche met feta en tomaatjes

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 900 gr spinazie
  • 500 gr cherrytomaatjes
  • 20 gr bieslook
  • 4 tenen knoflook
  • 200 gr feta
  • 400 gr crème fraîche
  • 8 eieren
  • 1 rol bladerdeeg
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een quichevorm met het bladerdeeg. Hak de knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook. Voeg de spinazie beetje voor beetje toe en laat slinken. Laat uitlekken en snijd fi jn. Halveer de tomaatjes. Kluts de eieren met de crème fraîche. Roer de spinazie en tomaten erdoor. Breng op de smaak met zout en peper. Vul de quichevorm met het mengsel. Brokkel de feta erover en zet 35 minuten in de oven. Hak de bieslook fijn en garneer de quiche hiermee af.