Gevulde paprika’s header afbeelding

Gevulde paprika’s

Bijgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 4 paprika's
  • 1 ui
  • 2 bosuitjes
  • 1 tomaat
  • 1 klein blikje mais
  • 2 tenen knoflook
  • 200 ml zure room
  • Handje geraspte kaas
  • 300 gr gehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • Snufje komijn
  • Snufje paprikapoeder
Bereidingswijze

Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de bosui in ringetjes. Bak aan in de pan met het gehakt. Breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en komijn. Roer de tomatenpuree erdoor. Snijd de tomaat fijn en bak mee. Voeg de mais toe. Laat even zachtjes pruttelen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadjes. Vul ze met het
gehaktmengsel en bestrooi met kaas. Zet 15 minuten in de oven en serveer met een schep zure room.