Tomatenrisotto header afbeelding

Tomatenrisotto

Hoofdgerechten, 2 personen

Ingrediënten
  • 500 gr trostomaten
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 8 gr basilicum
  • 200 gr risottorijst
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 bol burrata
  • 1 el suiker
  • 1 groentebouillonblokje
  • 125 ml witte wijn
  • 2 el balsamicoazijn
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de ui en knoflook fijn. Scheur de basilicum fijn. Bak de ui glazig, voeg de knoflook, basilicum en tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Voeg de rijst toe en bak 1 minuut, blus af met de wijn. Snijd de tomaten in blokjes en doe in een ovenschaal met de suiker, balsamicoazijn en een scheut olijfolie. Breng op smaak met peper en zout
en zet 15 minuten in de oven. Breng 800 ml water met het bouillonblokje aan de kook en voeg beetje voor beetje toe aan de risotto tot deze gaar is. Schep de kaas en de tomaten door de risotto. Garneer af met de burrata.