Pita’s met wortelfritters header afbeelding

Pita’s met wortelfritters

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 10 stuks bospeen
  • 1 limoen
  • 150 gr veldsla
  • 200 gr snoeptomaatjes
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • 4 pitabroodjes
  • 4 el bloem
  • 3 tl gemalen komijn
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de wortels. Meng ¾ deel van de geraspte wortels met de eieren, bloem, 2 el komijn, zout en peper. Maak koekjes van het beslag. Ze moeten 1 à 2 cm dik zijn. Verhit wat olijfolie in de pan, bak de fritters in 3 minuten per kant goudbruin. Meng de yoghurt met de rest van de komijn en wortel. Rasp de schil van de limoen en voeg die met
het sap toe. Breng op smaak met zout. Bak de pitabroodjes in de oven. Snijd de tomaatjes en meng deze door de veldsla. Maak aan met wat olijfolie, wat limoensap, peper en zout.
Beleg de pita’s met de fritters en een schep yoghurtsaus. Serveer de salade ernaast.