Kasbonensalade header afbeelding

Kasbonensalade

Bijgerechten, 2 personen

Ingrediënten
  • 200 gr kasbonen
  • 2 trostomaten
  • 1 rode ui
  • 4 takje platte peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 100 gr feta
  • 3 el olijfolie
  • 2 el rode wijnazijn
Bereidingswijze

Zet een pan met ruim water op en laat koken. Maak de kasbonen schoon en breek doormidden. Als het water kookt voeg de bonen toe en laat 8 minuten koken. Spoel af met koud water. Snijd de rode ui in ringen en de tomaten in plakjes, doe deze in een grote saladeschaal. Snijd de knoflook fijn. Maak een dressing van de olijfolie, rode wijnazijn en knoflook. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de bonen toe aan de salade. Verkruimel de feta erdoor. Snijd de peterselie fijn en meng door de salade. Giet de dressing erover.