Pruimencake header afbeelding

Pruimencake

BijgerechtenNagerechten, 1 cake

Ingrediënten
  • 250 gr Opal pruimen
  • 2 eieren
  • 110 gr boter
  • 200 gr bloem
  • 80ml yoghurt
  • ½ tl vanille extract
  • ¼ tl baksoda
  • 200 gr suiker
  • 35 gr bruine bastardsuiker
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakeblik in. Snijd de pruimen in stukjes en bestrooi met een eetlepel bloem. Klop de suiker, boter en het vanille extract tot een luchtig mengsel, voeg dan de eieren toe en klop door elkaar. Voeg de bloem, baksoda en een snuifje zout toe en roer erdoor. Voeg de yoghurt toe en meng tot een glad mengsel. Roer de pruimen voorzichtig door het beslag en stort in het cakeblik. Bestrooi met de basterdsuiker. Bak 45 minuten in de oven.