Tomaten tarte tatin header afbeelding

Tomaten tarte tatin

Hoofdgerechten, 1 taart

Ingrediënten
  • 750 gram snoeptomaatjes
  • 4 uien
  • 1 teen knoflook
  • 5 gram tijm
  • 1 bol burrata
  • 30 gram boter
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 theelepel suiker
Bereidingswijze

Snijd de uien in dunne ringen. Karamelliseer de uien in roomboter. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de knoflook fijn. Rits de blaadjes van de tijm. Voeg de tomaatjes, balsamicoazijn, suiker, knoflook en tijm toe als de uien gekaramelliseerd zijn. Breng op smaak met zout en peper. Bak voor 3 minuten tot de tomaatjes geknapt zijn. Laat het sap 10 minuten inkoken. Die de tomaatjes in een ronde niet hoge bakvorm. Drapeer het deeg erover. Bak 25 minuten af in de oven tot hij goudbruin is. Leg een bord op het deeg en draai de vorm om. Garneer af met de burrata.