Pizza met vijgen header afbeelding

Pizza met vijgen

Hoofdgerechten, 2 personen

Ingrediënten
  • 5 vijgen
  • 40 gram rucola
  • 100 gram tomatensaus
  • 6 plakken prosciutto
  • 125 gram mozzarella
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 el balsamicoazijn
  • 250 gr bloem
  • 4 gram gist
Bereidingswijze

Doe de bloem, gist, 5 gram zout, 1 el olijfolie en 150ml water in een kom. Meng tot een deeg. Kneed 10 minuten door. Laat 15 minuten rusten. Maak er 2 bolletje van. Dek het deeg af en laat
op kamertemperatuur voor 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Rol het deeg uit. Snijd de mozzarella in plakjes. Bestrijk de pizza’s met tomatensaus. Leg de mozzarella erop. Snijd de vijgen in partjes en leg erop. Leg de prosciutto erop. Strooi de Parmezaanse kaas erover. Bak 15 minuten in de oven. Besprenkel met de balsamicoazijn en garneer af met de
rucola.