Appel kaneel buns header afbeelding

Appel kaneel buns

BijgerechtenNagerechten, 8 stuks

Ingrediënten
  • 2 Rubens appels
  • 175 ml melk
  • 100 gr boter
  • 2 eieren
  • 50 gr witte basterdsuiker
  • 375 gr bloem
  • 7 gr gist
  • 3 tl kaneel
Bereidingswijze

Meng de bloem, 30 gram suiker, gist, 7 gram zout, 2 tl kaneelpoeder, eieren en melk tot een soepel deeg en kneed dit 10 minuten goed door. Voeg daarna 75 gram boter toe en kneed
goed door. Doe het deeg in een kom, dek af met folie en laat 1 uur rijzen. Snijd de appels in kleine stukjes. Smelt in een koekenpan de rest van de boter, voeg de appel en rest van de
suiker en kaneel toe. Roer goed door en bak 5 minuten. Laat afkoelen. Vet een bakvorm in. Maak 8 bolletjes van het deeg en druk plat. Leg een flinke appelvulling erop en voeg het
deeg eromheen. Dek af met folie en laat 1 uur rijzen. Verwarm de oven op 200 graden en bak in 30 minuten goudbruin.