Tarte tatin van stoofperen header afbeelding

Tarte tatin van stoofperen

Nagerechten, 1 taart

Ingrediënten
  • 2 kilo Gieser Wildeman
  • 750 ml rode wijn
  • 3 kaneelstokjes
  • 3 stuks steranijs
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 200 gram kristalsuiker
  • 80 gram boter
Bereidingswijze

Schil de peertjes en zet ze rechtop in de pan. Voeg de wijn en 100 gram suiker toe. Vul aan met water totdat ze onder staan. Voeg de kaneelstokjes en steranijs toe. Breng en aan de kook en laat 1 uur stoven. Kook 100 gram suiker met 50ml water tot een goudbruine karamel. Voeg de boter in stukjes toe en roer tot een gladde saus. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een lage taartvorm in. Verdeel de karamelsaus over de taartvorm. Snijd de stoofperen in partjes. Leg in een waaiervorm in de taartvorm. Dek af met het bladerdeeg. Zet 30 minuten in de oven.