Aardappelkroketjes header afbeelding

Aardappelkroketjes

Bijgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 750 gr Bildtstar aardappelen
  • 2 tenen knoflook
  • 8 stengels bieslook
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 2 el mosterd
  • 2 eieren
  • 1 snuf nootmuskaat
  • Paneermeel
Bereidingswijze

Was en schil de aardappelen. Kook de aardappelen gaar. Giet de aardappelen af en stamp ze daarna goed fijn. Pers de knoflook uit en voeg toe aan de aardappelen samen met de mosterd,
Parmezaanse kaas en nootmuskaat. Knip de bieslook fijn en voeg toe. Breng op smaak met zout en peper. Voeg 1 eidooier toe. Roer goed door en laat afkoelen in de koelkast. Vorm er kroketjes van. Klop een ei los en vul een bord met paneermeel. Haal elk kroketje door het ei en daarna door de paneermeel. Frituur ze 4 minuten op 180 graden of bak ze in de oven op 200 graden voor 20 minuten.