Meloen gazpacho header afbeelding

Meloen gazpacho

Bijgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 2 Galia meloenen
  • 1 komkommer
  • 1 sjalot
  • 1 citroen
  • 1 teen knoflook
  • 1 stokbrood
  • 10 gram peterselie
  • 10 gram dille
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el honing
Bereidingswijze

Halveer de meloenen en lepel het vruchtvlees eruit. Schil de komkommer en snijd in blokjes. Snijd de sjalot en knoflook fijn. Pureer de meloenen samen met de knoflook, sjalot, komkommer, Griekse yoghurt, dille, peterselie en het sap van de citroen tot een gladde gazpacho. Breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en honing, meng goed door en zet in de koelkast. Snijd het stokbrood in kleine stukjes en bak deze in pan met olijfolie goudbruin en knapperig. Schenk in de kommen en garneer af met de croutons.