Gevulde appelbollen met bladerdeeg header afbeelding

Gevulde appelbollen met bladerdeeg

Bijgerechten, 6 personen

Ingrediënten
  • 6 stuks Goudreinet
  • 1 ei
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • Snuf kaneel
  • Vanille extract 150 gram
  • Amandelspijs
  • 3 el kristalsuiker
Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden. Voeg de vanille extract toe aan het amandelspijs samen met de helft van het losgeklopte ei. Meng dit goed door elkaar. Schil de appels en haal het klokhuis eruit. Vul de holte met het spijsmengsel en strooi een snufje kaneel erover. Snijd het bladerdeeg in 6 vierkantjes. Leg de appelbollen met de bovenzijde naar beneden in het midden van het vel bladerdeeg. Vouw de punten omhoog en druk het deeg goed vast. Zorg dat de zijkanten van de appel goed bedekt zijn, aan de onderzijde mag een kleine opening zitten. Leg ze met de onderzijde naar beneden op de bakplaat en bestrijk met het overgebleven ei. Bestrooi alle zijdes met suiker of rietsuiker en zet 30 min in de oven.