Carrot cake header afbeelding

Carrot cake

Nagerechten

Ingrediënten
  • 250 gram bospeen
  • 60 gram walnoten
  • 3 eieren
  • 100 gram kristalsuiker
  • 70 gram bruine bastardsuiker
  • 7 gram bakpoeder
  • 3 gram baking soda
  • 175 gram bloem
  • 160 ml zonnebloemolie
  • 100 gram monchou
  • 15 gram poedersuiker
  • 1 el kaneel
Bereidingswijze

Kook de bospeen beetgaar en pureer ze. Hak de walnoten fijn. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de bloem, baking soda, bakpoeder, kaneel en wat zout in een kom. Mix in een andere kom de eieren met de suiker op hoge snelheid een paar minuten. Het moet schuimig worden. Voeg de olie toe en mix nog een minuut. Voeg beetje bij beetje het bloemmengsel toe en mix goed door. Spatel de wortel en walnoten erdoor. Schep in een cakeblik en bak 35 minuten in de oven. Meng de monchou met de poedersuiker en smeer op de bovenkant van de cake.