Garnalensalade met komkommer header afbeelding

Garnalensalade met komkommer

BijgerechtenHoofdgerechtenLunchgerecht, 4 personen

Ingrediënten
  • 1 komkommer
  • 1 tomaat
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 10 stengels dille
  • 50 gram mesclun
  • 400 gram krieltjes
  • 500 gram garnalen
  • 1 el wittewijnazijn
  • 125ml zure room
  • 4 el mayonaise
  • 3 el olijfolie
Bereidingswijze

Kook de krieltjes gaar. Hak de knoflook grof en meng door de olijfolie. Voeg de garnalen toe schep ze goed door de olie en laat 10 minuten intrekken. Bak de garnalen een paar minuten gaar. Snijd de komkommer en de tomaat in blokjes. Snipper de ui en dille fijn. Meng dit door elkaar. Voeg de zure room, mayonaise en azijn toe. Meng de garnalen en de krieltjes hierdoorheen. Neem een
uitsteekring en vul deze met het mengsel. Haal de ring weg en garneer af met de mesclun.