Tomatengroentesoep met ballen header afbeelding

Tomatengroentesoep met ballen

HoofdgerechtenLunchgerechtVoorgerechten, 2

Ingrediënten
  • 3 trostomaten
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 300 gr gekruid gehakt
  • 2 el chilisaus
  • 1 el ketjap
  • 1 tl sojasaus
  • 1 tl sambal
Bereidingswijze

Kruid het gehakt met de gehaktkruiden en maak daar kleine balletjes van. Snijd de ui en de knoflook fijn. Bak de knoflook en ui in wat olijfolie voor 5 minuten aan. Rits de blaadjes van de tijm en voeg deze met de tomatenpuree toe. Bak 1 minuut. Snijd de tomaten in blokjes. Voeg deze met de fond toe aan de pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager zodra het kookt en breng op smaak met zout en peper. Voeg de soepballetjes en de soepgroenten toe en laat 15 minuten pruttelen. Serveer met stokbrood.