Witlofovenschotel header afbeelding

Witlofovenschotel

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 8 kropjes witlof
  • 1 kilo aardappelen
  • 1 ui
  • 350 gram gehakt
  • 150 gram spekreepjes
  • 40 gram roomboter
  • 40 gram bloem
  • 450 ml melk
  • 125 gram geraspte kaas
Bereidingswijze

Kook de aardappelen net niet helemaal gaar en snijd ze in schijfjes. Snipper de ui fijn. Verhit boter in een koekenpan en bak de ui
en de spekjes aan. Voeg het gehakt toe en bak rul. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in. Snijd de witlof fijn.
Voeg de witlof toe aan de pan en bak op hoog vuur tot het vocht is verdampt. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de
aardappelschijfjes over de schaal en bedek met het gehaktwitlofmengsel. Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Bak 3
minuten op laag vuur. Voeg de melk toe en roer tot een gladde saus. Laat even pruttelen. Giet de saus in de ovenschaal en bestrooi met
kaas. Zet 40 minuten in de oven.