Rode currysoep met paksoi en garnalen header afbeelding

Rode currysoep met paksoi en garnalen

HoofdgerechtenLunchgerechtVoorgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 1 paksoi
  • 250 gr sugar snaps
  • 150 gram taugé
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode uien
  • 15 gram koriander
  • 2 stengels citroengras
  • 800 ml kokosmelk
  • 100 gram rode currypasta
  • 200 gram gamba’s
  • 200 gram rijstnoedels
Bereidingswijze

Snipper de rode fijn en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een pan en bak de ui aan. Kneus het citroengras door er met iets zwaars op te drukken. Voeg de knoflook, citroengras en rode currypasta toe en bak 1 minuut. Voeg de kokosmelk en 800ml water toe en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Snijd de paksoi fijn. Voeg de paksoi, sugar snaps en rijstnoedels toe en kook 3 minuten mee. Verwijder het citroengras. Voeg de gamba’s toe en breng op smaak met zout en peper. Garneer af met de taugé en fijn gesneden koriander.