Asperges traditioneel header afbeelding

Asperges traditioneel

Hoofdgerechten, 2 personen

Ingrediënten
  • 1 kilo asperges
  • 500 gram krieltjes
  • 1 pakje Hollandaisesaus
  • 6 eieren
  • 200 gram schouderham
  • Paar stengels peterselie
Bereidingswijze

Schil de asperges goed en snijd ongeveer een centimeter van de onderkant af. Leg ze plat in een ruime pan onder water en leg er een velletje keukenpapier op. Breng de asperges bijna tegen het kookpunt, zet het vuur uit en laat nog 10 minuten in het warme water staan. Was de krieltjes en kook deze in ongeveer 15 minuten gaar. Kook de eieren tegen het hardgekookt aan. Pel de eieren
en snijd ze in stukjes. Snijd de peterselie fijn. Verwarm de Hollandaisesaus. Serveer de asperges met de krieltjes, ham, eieren en Hollandaisesaus. Garneer af met de peterselie.