Sticky chicken met kasbonen header afbeelding

Sticky chicken met kasbonen

Hoofdgerechten, 2 personen

Ingrediënten
  • 250 gram kasbonen
  • 1 paksoi
  • 1 rode peper
  • 300 gram kipdijfilet
  • 150 gram rijst
  • 4 el sesamolie
  • 4 el ketjap
  • ½ el honing
Bereidingswijze

Kook de rijst in ongeveer 12 minuten gaar. Snijd de kipfilet in blokjes. Maak de kasbonen schoon. Verhit olie in een pan en bak de kip in 4 minuten gaar. Zet het vuur laag en voeg 2 el sesamolie, 3 el ketjap, de honing en 4 el water toe. Laat op middelhoog vuur pruttelen. Kook ook de kasbonen in 5 minuten gaar. Snijd de rode peper in ringetjes en snijd de paksoi
in stukken. Bak ze vervolgens in 2 el sesamolie gedurende 3 minuten samen met de peper. Voeg de bonen met 1 el ketjap toe en roer goed door. Serveer de rijst met de kip en groenten.