Pompoen-zoete aardappelsoep met kiwi SunGold header afbeelding

Pompoen-zoete aardappelsoep met kiwi SunGold

BijgerechtenHoofdgerechtenLunchgerecht, 2 personen

Ingrediënten
  • 2 kiwi SunGold
  • 400 gram pompoen
  • 200 gram zoete aardappel
  • 1 prei
  • 100 gram Hüttenkäse
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 4 sneetjes brood
  • 3 el olijfolie
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de prei in ringen en roerbak deze met de olijfolie tot hij glazig is. Schil de pompoen en zoete aardappel, snijd in stukken en voeg toe aan de prei. Bak een paar minuten. Voeg de bouillonblokjes met 700ml water toe en laat 25 minuten koken. Snijd het brood in stukjes, besprenkel met wat olie en verdeel over de bakplaat. Bak in 6 minuten goudbruin. Snijd de kiwi’s in stukjes. Snijd de kaas in blokjes. Pureer de groenten tot een gladde soep. Serveer met de kiwi, kaas en broodstukjes.