Pasta met tuinbonen en prosciutto header afbeelding

Pasta met tuinbonen en prosciutto

Hoofdgerechten, 2 personen

Ingrediënten
  • 500 gram tuinbonen
  • 200 gram aspergetips
  • ½ citroen
  • Takje bonenkruid
  • 1 teen knoflook
  • 250 gram tagliatelle
  • 80 gram prosciutto
  • 125 ml crème fraiche
  • 30 gram Parmezaanse kaas
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier, verdeel de prosciutto erover. Bak 10 minuten in de oven tot ze krokant zijn en breek in stukken. Dop de tuinbonen en kook ze met het bonenkruid 5 minuten. Hak de knoflook fi jn. Verhit olijfolie en bak de tuinbonen  n knoflook 5 minuten aan. Voeg de crème fraiche en de rasp van de citroen toe. Breng op smaak met zout en peper. Kook de tagliatelle en de aspergetips gaar. Voeg beide toe aan de tuinbonen, samen met het sap van de citroen en de Parmezaanse kaas. Garneer met de prosciutto.