Andijviesalade header afbeelding

Andijviesalade

BijgerechtenHoofdgerechtenLunchgerecht, 4 personen

Ingrediënten
  • 500 gram andijvie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 komkommer
  • 15 stengels bieslook
  • ½ citroen
  • 1 stokbrood
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 4 eieren
  • 4 el mayonaise
  • 4 el crème fraîche
  • 1 el mosterd
  • 1 el sojasaus
  • 3 el olijfolie
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de eieren hardgekookt. Pers de citroen en knoflook uit. Snijd de bieslook fijn. Maak een dressing van de mayonaise, crème fraîche, mosterd, sojasaus, bieslook, knoflook en citroensap. Breng op smaak  met zout en peper. Snijd het stokbrood in kleine stukjes. Meng met olijfolie en wat zout, rooster 10 minuten in de oven. Snijd
de andijvie fijn. Snijd de komkommer in blokjes. Voeg de komkommer toe aan de  andijvie met de croutons, meng de dressing erdoor. Snijd de eieren in partjes en garneer af met de eieren en Parmezaanse kaas.