Zuurkoolovenschotel header afbeelding

Zuurkoolovenschotel

BijgerechtenHoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 500 gram zuurkool
  • 2 appels
  • 800 gram aardappelen
  • 2 tl mosterd
  • Scheutje melk
  • 75 gram geraspte kaas
  • 1 grote rookworst
  • 125 ml crème fraîche
  • Snufje kaneel
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappelen en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Kook de zuurkool 10 minuten in een klein laagje water. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de mosterd, crème fraîche, melk en zout en peper toe en meng goed door elkaar. Roer daarna de kaas erdoor. Laat de zuurkool uitlekken en verdeel over de bodem van een ovenschaal. Snijd de rookworst in plakjes en leg op de zuurkool. Verdeel de puree hierover. Snijd de appels in dunne plakjes en leg op de puree. Bestrooi met de kaneel. Zet 30 minuten in de oven.