Klassieke snert header afbeelding

Klassieke snert

BijgerechtenHoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 1 zakje gesneden prei
  • 300 gram spliterwten
  • ½ knolselderij
  • 1 winterpeen
  • 1 bos selderij
  • 1 laurierblad
  • 120 gram katenspek
  • 1 rookworst
  • 8 plakjes roggebrood
Bereidingswijze

Breng 1,5 liter water in een pan aan de kook en kook hierin de spliterwten met het laurierblaadje en wat zout. Kook 30 minuten op laag vuur. Schil de knolselderij en de winterpeen en snijd
deze in blokjes. Hak de selderij fijn. Voeg de knolselderij, prei, winterpeen en selderij toe aan de pan met de spliterwten en kook nog 30 minuten. Snijd de rookworst in plakjes. Haal het
laurierblaadje uit de soep. Stamp de erwtensoep grof met een stamper. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met roggebrood met spek.