Koolraapstamppot met veldsla en shoarmavlees header afbeelding

Koolraapstamppot met veldsla en shoarmavlees

Hoofdgerechten

Ingrediënten
  • 1500 gr aardappelen (ongeschild)
  • 500 gr koolraap
  • zout, peper
  • 4 bosuitjes
  • 200 gr veldsla
  • 25 gr boter
  • 300 gr shoarmavlees
  • 3/4 dl gezeefde tomaten
  • 1 theelepel bouillonpoeder
Bereidingswijze

Maak de aardappelen en de koolraap schoon, snijd ze in stukken en kook ze in weinig water met zout in ± 25 minuten gaar. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Was de veldsla en laat de blaadjes goed uitlekken. Verhit de boter in een koekenpan en bak het shoarmavlees al omscheppend in ± 5 minuten bruin en gaar. Giet de aardappelen en de koolraap af en stamp ze fijn. Roer de gezeefde tomaten en het bouillonpoeder erdoor en blijf roeren tot een smeuïge puree ontstaat. Schep de uiringetjes, de veldsla en het vlees erdoor en warm de stamppot al roerend nog even goed door. Breng op smaak met zout en peper.