Boerenkoolsalade met pompoen header afbeelding

Boerenkoolsalade met pompoen

Bijgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 300 gram boerenkool
  • 1 Hokkaido pompoen
  • 1 rode ui
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 100 gram pompoenpitten
  • 150 gram blauwe kaas
  • Olijfolie 1 el witte balsamicoazijn
  • 1 tl honing
  • 1 tl mosterd
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de boerenkool 2 minuten in wat olijfolie, zodat deze licht knapperig wordt. Snijd de pompoen in kleine blokjes. Leg ze op een bakplaat, besprenkel met wat olijfolie en zout en bak 20 minuten in de oven. Rooster de pompoenpitten. Maak een dressing van 3 el olijfolie, de witte balsamicoazijn, de mosterd en de honing. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de ui in ringen en de zongedroogde tomaten in stukjes. Doe de boerenkool in een kom met de pompoen, pompoenpitten, ui en zongedroogde tomaten. Schenk de dressing erover en brokkel de kaas erover.