Spinazie en feta galette header afbeelding

Spinazie en feta galette

BijgerechtenHoofdgerechtenLunchgerecht

Ingrediënten
  • 2 zakken spinazie
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bosje dille
  • 4 stengels bosui
  • 200 gram feta
  • 120 gram filodeeg
  • 2 eieren
  • 30 gram roomboter
Bereidingswijze

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Bak deze in wat olijfolie glazig. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Doe de spinazie in een zeef en druk het vocht eruit. Schep in een kom.
Snijd de bosui in ringetjes, de dille fijn en de feta in blokjes. Voeg met de eieren toe aan de spinazie. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet
een springvorm in. Laat de boter smelten. Leg een laag filodeeg in de springvorm, laat de randen overhangen, vet het deeg in met boter en herhaal dit tot alle vellen filodeeg op zijn. Schep de spinazievulling erin en vouw het overhangende deeg over de vulling. Bak in 30 minuten goudbruin.