Worteltaart header afbeelding

Worteltaart

Bijgerechten, 16 porties

Ingrediënten
  • 1 bospeen
  • 1 limoen
  • 100 gram pistachenoten
  • 3 eieren
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl koekkruiden
  • 200 gram lichtbruine bastaardsuiker
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 190 gram roomkaas
  • 150 gram poedersuiker
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier. Zeef boven een kom het bakmeel en bakpoeder. Voeg de kruiden en een snuf zout toe. Doe de suiker, eieren en olie in een kom en klop het mengsel 3 minuten. Rasp de bospenen. Voeg aan het eimengsel de peen, pistachenoten en het meelmengsel toe. Roer goed door en schep het beslag in de  bakvorm. Bak de taart 45 minuten. Meng de roomkaas, poedersuiker en het sap van de limoen door elkaar. Bestrijk de taart hiermee.