Gnocchi bolognese header afbeelding

Gnocchi bolognese

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 500 gram trostomaten
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 winterpenen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 stengels bosui
  • 800 gram gnocchi
  • 300 gram gehakt
  • 3 tl Italiaanse kruiden
Bereidingswijze

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Fruit dit aan in een koekenpan met wat olie. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Snijd de winterpenen en trostomaten in kleine blokjes en de bleekselderij in dunne ringetjes. Voeg dit toe aan de pan en bak het 5 minuten mee. Voeg dan de kruiden toe, zet het vuur laag en doe een deksel op de pan. Laat het geheel een kwartier garen  en breng op smaak met zout en peper. Kook de gnocchi in ongeveer 3 minuten gaar. Schep de gnocchi door de saus. Snijd de bosui in ringetjes en strooi deze erover als garnering.