Bloedsinaasappelcake header afbeelding

Bloedsinaasappelcake

BijgerechtenNagerechten, 4

Ingrediënten
  • 4 bloedsinaasappels
  • 3 eieren
  • 150 gram roomboter
  • 130 gram mascarpone
  • 125 gram suiker
  • 1 tl kaneel
  • 250 gram bloem
  • 3 tl kardemom
  • 10 gram bakpoeder
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een springvorm met bakpapier. Schil 3 bloedsinaasappels en snijd deze in dunne plakjes. Strooi 25 gram suiker over de bodem en leg de plakjes
bloedsinaasappel erop in een cirkelvorm. Mix de boter en suiker tot een luchtig geheel en voeg één voor één de eieren toe. Pers 1 bloedsinaasappel uit en voeg het sap samen met de mascarpone toe. Voeg de bakpoeder, kaneel, kardemom, bloem en een snuf zout toe en mix tot een geheel. Verdeel het beslag over de vorm en bak de cake 40 minuten. Laat afkoelen, haal de cake uit de vorm en draai hem om.