Bijgerechten, 4 personen
IngrediëntenWanneer u de framboosrabarber goed heeft gewassen, snijdt u de harde onderkant van de stelen af en snijdt u de rest in stukjes van ongeveer een centimeter. Vervolgens haalt u de kroontjes
van de aardbeien en snijdt u ook deze in kwarten. Neem een pan met dikke bodem en doe daar 500 gram rabarberstukjes en 250 gram aardbeien in. Voeg 75 gram suiker toe en een scheutje water, ongeveer 2 eetlepels. Zet de pan op middelhoog vuur en breng het geheel langzaam aan de kook. Roer af en toe door, zodat het niet aankoekt. Na een paar minuten begint de rabarber uit elkaar te vallen en ontstaat er een geurige, zachtrode compote. Laat het geheel zo’n 10 minuten zachtjes pruttelen, totdat de rabarber helemaal zacht is en de aardbeien hun zoete smaak hebben
afgegeven. Proef even, en voeg eventueel nog wat suiker toe als u het iets zoeter wilt. Laat de compote daarna afkoelen. U kunt het warm serveren bij een bolletje ijs of afgekoeld als fris dessert met wat volle yoghurt of kwark. Ook lekker als laagje op een taart of bij een pannenkoek!