Fris komkommerslaatje header afbeelding

Fris komkommerslaatje

Bijgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 1 grote komkommer
  • 150 ml volle yoghurt
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel verse dille, fijngehakt (of een theelepel gedroogde dille)
  • Zout en peper, naar smaak
Bereidingswijze

Op een zomerse dag is er niets zo lekker als een fris, knapperig slaatje. U begint met één grote komkommer. Die snijdt u in dunne halve maantjes, met of zonder schil, net wat u lekker
vindt. Doe de komkommer in een schaal en strooi er een klein snufje zout over. Laat dat even staan terwijl u de dressing maakt: een bekertje volle yoghurt (ca. 150 ml), een theelepel witte wijnazijn, een handje fijngesneden verse dille, en naar smaak  wat peper. Alles goed mengen. Giet het vocht van de komkommer weg en schep de dressing erdoorheen. Nog even laten intrekken in de koelkast (10 minuutjes is al mooi) en klaar! Lekker als bijgerecht bij de barbecue, een stukje vis, of gewoon op een zomerse boterham met kaas.