Gevulde courgette uit de oven header afbeelding

Gevulde courgette uit de oven

Bijgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 2 grote courgettes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g rundergehakt (of vegetarisch gehakt)
  • 1 paprika
  • 2 tomaten
  • 1 tl tijm
  • Peper en zout
  • Handje geraspte kaas
  • Scheutje olijfolie
Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en lepel
ze uit. Bewaar het vruchtvlees, dat snijdt u fijn. Fruit in een pan de ui en knoflook in
wat olijfolie en bak het gehakt rul. Voeg de paprika, tomaten en het courgettevruchtvlees
toe, samen met wat tijm, peper en zout. Schep de vulling in de uitgeholde courgettes,
leg ze in een ovenschaal en strooi er geraspte kaas over. Dan 25 minuten in de oven tot de
courgette zacht is en de bovenkant goudbruin. Lekker met couscous, salade of een stuk
knapperig brood.