Pruimenclafoutis met reine victoria header afbeelding

Pruimenclafoutis met reine victoria

HoofdgerechtenNagerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 500 g Reine Victoria-pruimen
  • 3 eieren
  • 80 g suiker
  • 100 g bloem
  • 250 ml volle melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Boter om in te vetten
  • Poedersuiker voor de afwerking
Bereidingswijze

Verwarm eerst de oven voor op 180°C en vet een mooie ovenschaal goed in met boter. Halveer de Reine Victoria-pruimen, verwijder de pitten en leg de helften met de snijkant omhoog in de schaal. Klop in een kom de eieren luchtig met de suiker en vanillesuiker, voeg de bloem toe en meng dit tot een glad geheel. Schenk er langzaam de melk bij, terwijl u blijft roeren tot u een mooi, dun beslag heeft. Giet dit beslag  voorzichtig over de pruimen, zodat ze net onder staan. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de clafoutis zo’n 35 minuten, tot hij goudbruin en stevig is. Haal hem uit de oven, laat hem even afkoelen en bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker. Lauw is hij heerlijk zacht, maar koud smaakt
hij ook vorstelijk.