Traditionele hutspot met runderstoof header afbeelding

Traditionele hutspot met runderstoof

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 1 kg gesneden hutspotgroenten (aardappel, wortel, ui) • •
  • 500 g runderlappen (stoofvlees)
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels •
  • 500 ml runderbouillon
  • 50 g boter
  • Scheutje melk
  • Zout & peper naar smaak
Bereidingswijze

1. Verhit een braadpan met boter en bak het stoofvlees rondom bruin.
Voeg laurier, kruidnagel en bouillon toe. Laat het vlees 2,5 uur zachtjes
stoven tot het uit elkaar valt.
2. Kook ondertussen de hutspotgroenten in een ruime pan
met water en wat zout in ca. 20
minuten gaar.
3. Giet de groenten af en stamp ze grof met een scheutje melk en wat boter.
Breng op smaak met zout en peper.
4. Serveer de hutspot met het gestoofde
vlees en wat jus erover.