Hoofdgerechten, 4 personen
IngrediëntenAls de dagen wat frisser worden, smaakt een eenvoudige ovenschaal met prei extra lekker. Terwijl u de oven alvast op 200 graden voorverwarmt, schilt u de aardappelen en snijdt ze in dunne plakjes. Kook ze kort, zo’n vijf minuten, zodat ze straks net gaar zijn. In een ruime pan bakt u de spekreepjes uit tot ze lekker krokant zijn. Daarna mag er een fijngesneden uitje bij, gevolgd door de in ringen gesneden prei. Even omscheppen, zodat alles zacht en geurig wordt. Giet er een scheutje kookroom bij, wat peper en een beetje nootmuskaat, dat haalt de smaak van de prei mooi op. Vet een ovenschaal in met een klontje boter en maak laagjes van aardappel en het preimengsel. Eindig met een handje geraspte kaas bovenop. De schaal gaat zo’n 25 tot 30 minuten in de oven, tot hij bubbelt en de kaas goudbruin is.