Romige bloemkoolaardappelgratin header afbeelding

Romige bloemkoolaardappelgratin

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 1 Hollandse bloemkool
  • 600 g kruimige aardappelen
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 200 ml kookroom
  • 150 g oude kaas, geraspt
Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze 5 minuten voor. Vet een ovenschaal licht in en wrijf de bodem in met de knoflook voor een zachte knoflooksmaak. Maak vervolgens laagjes: aardappel, bloemkool, wat kaas. Giet de kookroom erover en eindig met een royale laag kaas. Laat de gratin in 35–40 minuten op 190°C goudbruin worden.
Zo onstaat een rijke, romige ovenschotel waarin de Hollandse bloemkool heerlijk naar voren komt.