Andijviestamppot met spekjes & grove mosterd header afbeelding

Andijviestamppot met spekjes & grove mosterd

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 1 krop kas-andijvie, fijngesneden
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 150 g spekblokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 100 ml warme melk
  • 1 flinke eetlepel grove mosterd
  • Peper, zout en een snuf nootmuskaat
Bereidingswijze

U kookt de aardappelen gaar en stampt ze tot een zachte puree met wat warme melk, zout, peper en een vleugje nootmuskaat. Ondertussen bakt u de spekjes uit in een ruime pan en fruit u de ui mee tot deze glazig is. De gesneden andijvie schept u rauw door de hete stamppot, kas-andijvie slinkt mooi gelijkmatig en blijft fris van smaak. Daarna gaat het warme spekuimengsel erdoor en als laatste een lepel grove mosterd, die het geheel net dat volle, hartige accent geeft. Tip van de specialist
Een handje gebakken uitjes of krokante walnoten bovenop maakt ’m nog lekkerder en geeft precies die extra bite.