Avocado-limoen crème header afbeelding

Avocado-limoen crème

BijgerechtenLunchgerecht, 2 personen

Ingrediënten
  • 2 eetrijpe Avojoy avocado’s
  • 1 limoen (rasp + sap)
  • 1 teen knoflook, fijn
  • 3 el crème fraîche
  • Snuf zout
  • Handje kerstomaatjes, gehalveerd
  • ½ komkommer, in blokjes
  • Klein bosje koriander of peterselie
Bereidingswijze

U snijdt de avocado’s doormidden en lepel het zachte, romige vruchtvlees in een kom. Terwijl u de limoen raspt, vult de keuken zich met die frisse Citrus geur. Het sap en de rasp mogen direct bij de avocado, waarna u alles fijnprakt. Dan roert u de crème fraîche erdoor, samen met een snuf zout en de fijngehakte knoflook. Intussen maakt u kleine blokjes van de komkommer en halveert u de tomaatjes. Die legt u als kleurrijke, knapperige topping bovenop de crème. Een handje verse kruiden erover en u heeft in een paar minuten een romige, frisse salade waar u zo mee aan tafel gaat.