Mexicaanse gehaktschotel header afbeelding

Mexicaanse gehaktschotel

Hoofdgerechten, 8 personen

Ingrediënten
  • 500 g gehakt
  • boter
  • 2 rode uien gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijn gehakt
  • 1 rode chilipeper heel fijn gesneden
  • zout en peper
  • 1 prei in fijne ringen
  • 300g gesneden spitskool
  • 1 rode paprika in kleine reepjes
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 blik chilibonen
  • 4 maiskolven
  • 100gr geraspte kaas
Bereidingswijze

Verhit de oven op 200 graden. Kook de maiskolven ongeveer 20 minuten in ruim water. Snij de korrels los van de kolf. Verhit de boter en bak het gehakt rul. Laat de peper, zout, uien en knoflook een paar minuten meebakken. Voeg dan de prei, paprika, spitskool, paprikapoeder en komijn toe. Laat dit 5 minuten zachtjes bakken totdat de kool beetgaar is. Schep er dan de bonen en maïs door. Vet een ovenschaal in en schep hier het gehaktmengsel in. Strooi de geraspte kaas erover. Dek het af met aluminiumfolie. Zet de schaal 20 minuten in de oven. Tip: Maak van de spitskool die je over hebt een heerlijke salade met rozijnen, ananas en een frisse yoghurtdressing.