Mexicaanse gehaktschotel header afbeelding

Mexicaanse gehaktschotel

Hoofdgerechten

Ingrediënten
  • 500 gr zuurkool
  • 1 groene en 1 rode paprika
  • 1 grote ui
  • 400 gr gehakt
  • kilo aardappels
  • 1 zakje Mexicaanse gehaktkruiden
  • 100 gr geraspte jonge kaas
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook en pureer de aardappels met wat melk en een klontje boter, was en snijd de ui en de paprika’s. Laat de zuurkool uitlekken. Smelt de boter in een pan en braad het gehakt rul met een beetje zout en peper, verdeel daarbij het gehakt in zo′n fijn mogelijke kruimels. Voeg aan het gehakt het 1/2 zakje kruiden toe. Voeg de gesneden paprika en ui toe, bak een paar minuten mee tot ze beetgaar zijn. Op het laatste de zuurkool toevoegen en meebakken. Voeg nog wat kruiden toe naar smaak. Doe het gehakt-groentemengsel in een ovenschotel. Roer door de puree de rest van kruiden. Bedek het gehakt-groentemengsel met de puree. Bestrooi het met kaas. Zet het ca. 15 min in de oven en daarna even onder de grill voor een lekker krokant, bruin kaas korstje.