Nectarinetaartjes header afbeelding

Nectarinetaartjes

Amuses, 2 personen

Ingrediënten
  • deeg; 180 gr gezeefde bloem
  • 90 gram boter in kleine stukjes
  • 1 los geklopt ei
  • 60 gram suiker
  • 500 gram nectarines
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 el. bloem
  • 1 el. suiker
Bereidingswijze

Vermeng de bloem met de boter tot een kruimelige massa. Vermeng met de suiker en het ei. Kneed snel tot een bol en laat minstens 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit tot ongeveer een ½ cm dikte en verdeel het in de taartvorm. Leg er een vel bakpapier op en bedek dit met gedroogde bonen. Bak 15 minuten ‘’blind’’.

Snijd een halve kg nectarines in kwartjes en bestrooi ze met suiker en enkele takjes rozemarijn. Neem de taartbodem uit de oven. Haal het papier en de bonen weg en bedek de bodem met de nectarinepartjes. Bak nog 20 minuten in de oven.