Oosterse witlof uit de wok header afbeelding

Oosterse witlof uit de wok

Bijgerechten

Ingrediënten
  • 4 struikjes witlof
  • 1 eetl. Zonnebloem- of olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • 250g in blokjes gesneden kipfilet
  • 1 eetl. sesamolie
  • 1 eetl. honing
  • 1 eetl. zoete sojasaus
  • 1 eetl. limoensap
  • zout & versgemalen peper
  • 1 eetl. geroosterde sesamzaadjes
Bereidingswijze

Maak het witlof schoon en snijd elk struikje in de lengte in zessen. Verhit 1 eetlepel (zonnebloem)olie in een wok en pers de knoflook hierboven uit. Voeg de rode peper en kipfilet toe en roerbak de kip in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Voeg het witlof toe en roerbak deze 1 minuut op hoog vuur mee. Voeg de sesamolie, honing, sojasaus en limoensap aan het witlof toe en roerbak het witlof nog 2-3 minuten. Breng de witlofschotel op smaak met zout en peper. Garneer het gerecht met sesamzaad. Lekker met (pandan)rijst.