Pittige boerenkoolstamppot header afbeelding

Pittige boerenkoolstamppot

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 800 gram kruimige aardappels
  • zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 100 gram salami
  • 300 - 500 gram boerenkool
  • 150 ml melk
  • 200 gram zilveruitjes
  • zout en peper
Bereidingswijze

Schil en snijd de aardappels in kleine stukjes en kook ze in circa 20 minuten gaar. Snipper ondertussen de ui en de knoflook. Snij de paprika in kleine stukjes en snij de salami in blokjes. Verhit olie in een pan en fruit de ui, knoflook, paprika en salami circa 3 minuten. Voeg de boerenkool toe en roerbak 2 minuten op hoog vuur. Blus af met een beetje water en laat circa 5 minuten garen. Giet de aardappelen af. Verwarm de melk en schenk het bij de aardappelen. Stamp de aardappelen fijn. Voeg het boerenkoolmengsel toe en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de zilveruitjes even in olie en strooi ze over de stamppot. Lekker met speklappen!