Pittige paksoi met tempé header afbeelding

Pittige paksoi met tempé

Hoofdgerechten, 2 personen

Ingrediënten
  • 150 gram tempé of tofu
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1 el. citroensap
  • 1 tl. sambal oelek
  • 1 kleine ui in grove snippers
  • 1 paksoi in repen gesneden
  • 1 el. olie
  • scheutje ketjap (voor de smaak)
  • mie
Bereidingswijze

Maak van de knoflook met het citroensap en de sambal een marinade en schep dit door de tempé. Laat ongeveer 20 minuten op een koele plaats intrekken. Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit de olie en bak hierin de tempé bruin.

Voeg de ui toe en bak dit even mee. Doe de paksoi erbij en roerbak de groente in ca. 5 minuten gaar. Het moet een beetje knapperig blijven. Roer de paksoi door de mie en maak het gerecht op smaak met wat ketjap. Lekker met wat kroepoek en een frisse komkommersalade.