Pittige spruitjesstamppot met spekjes en gebakken kabeljauw header afbeelding

Pittige spruitjesstamppot met spekjes en gebakken kabeljauw

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 400 g kabeljauwfilet in repen
  • 2 el tarwebloem
  • peper
  • zout
  • 1½ kg kruimige aardappelen
  • 800 gr spruitjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 75 gr magere spekreepjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 - 2 el milde currypasta
Bereidingswijze

Dep de vis droog en bestrooi met peper en zout. Wentel de vis door de bloem. Kook de aardappelen met zout in ± 20 min. gaar. Kook de spruitjes ± 5 min. in water met zout en giet ze af. Verhit 1½ el olie en bak de spekjes knapperig. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken. Fruit de ui ± 5 minuten in het bakvet en schep de spruitjes erdoor. Bak ze al omscheppend beetgaar en schep de currypasta erdoor. Verhit 2 el van de olie in een koekenpan, schud de overtollige bloem van de vis en bak de vis rondom lichtbruin en in ± 5 min. gaar. Giet de aardappelen af en vang het kookwater op. Stamp ze fijn met het spruitjesmengsel en zoveel van het kookwater dat een smeuïge stamppot ontstaat. Verdeel de vis erover en bestrooi met de spekjes. Serveer direct.