Pondjeswegsalade header afbeelding

Pondjeswegsalade

Bijgerechten, 4 personen

Een heerlijke salade vol gezonde voedingstoffen, vezels, mineralen en vitaminen. Dat noemen we bij de specialist de Pondjes-weg-salade! Je kunt natuurlijk zelf met de ingrediënten een mooie salade maken of je neemt hem kant en klaar bij je Vol Smaak! specialist mee. Lekker en makkelijk. Deze salade is een prima lunchgerecht maar smaakt ook heerlijk als groente naast je aardappelen.

Ingrediënten
  • 200gr spitskool
  • 4 stengels bleekselderij
  • Kleine rode ui
  • Paar stukjes ananas
  • bieslook
  • rode bessen
  • 50 ml magere yoghurt
  • klein beetje mosterd, zout en peper
Bereidingswijze

Snijd de spitskool en rode uien heel fijn. Houd de helft van de rode ui apart voor garnering. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes en meng alles door elkaar. Voeg de ananas toe. Maak van yoghurt, mosterd, zout en peper een dressing en meng deze door de overige ingrediënten. Garneer de salade met de overgebleven rode ui, bieslook en rode bessen.