Snijboon en shii-takes uit de wok header afbeelding

Snijboon en shii-takes uit de wok

Bijgerechten, 2 personen

Ingrediënten
  • 1 cm verse gember, fijngehakt
  • 2 bosuitjes, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 gram snijbonen, fijngehakt
  • 250 gram shii-takes, gesneden
  • 1 blik bamboescheuten, uitgelekt
  • 125 gram taugé
  • 2 el. Sojasaus
  • beetje suiker
  • beetje (sesam) olie
  • 1 el. Chilisaus
Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom. Verwarm in een wok een scheutje olie. Voeg de gember, bosui en knoflook toe en bak het kort. Voeg de snijbonen, shii-takes en een ½ glas water toe. Doe er als de snijbonen gaar zijn de bamboe en taugé bij. Kook het geheel 2 minuten. Schenk de saus erbij, roer nog even goed door en serveer.