Bijgerechten
IngrediëntenRooster de sesamzaadjes lichtbruin in een droge koekenpan, doe ze in een schaaltje. Doe 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan, voeg de knoflook toe als de olie heet is. Bak ze een beetje maar pas op dat ze niet verbranden! Dan worden ze namelijk bitter, voeg de mooie kleine broccoliroosjes toe en bak deze in +/- 4-5 min. lekker knapperig. Pak een schaaltje waar je ongeveer 2 eetlepels van de olie waar je net de knoflook in hebt gebakken indoet. Doe er de sojasaus in, en een eetlepel sesamolie. Maal de gember fijn in de keukenmachine, en roer er naar smaak wat van door het sojaprutje. Knijp wat limoen erboven uit. Je moet zelf proeven of ‘ie goed is. Te zuur? Meer sesamolie toevoegen. En misschien wat meer sojasaus. Doe de roergebakken broccoli in een mooie schaal, schep de dressing erover. Schep het met twee lepels door elkaar en doe als laatste de sesamzaadjes erover.